Adaptacija deteta u vrtić može biti izazovna za oba dete i roditelje. Međutim, postoji nekoliko stvari koje roditelji mogu uraditi da pomognu detetu da se prilagodi novoj sredini i da se osećaju sigurno i zadovoljno u vrtiću:

  1. Pripremite dete za vrtić: Razgovarajte sa detetom o tome šta se dešava u vrtiću i šta će raditi tamo. Pokažite im slike vrtića i pravite igračke i druge predmete koji se koriste u vrtiću.
  2. Postepeno navikavajte dete na vrtić: Ako je moguće, počnite sa kratkim boravcima u vrtiću pre nego što dete počne sa punim radnim vremenom. To će pomoći detetu da se navikne na novu sredinu i da se oseća sigurnije.
  3. Razgovarajte sa osobljem vrtića: Razgovarajte sa osobljem vrtića o svojim brigama i pitajte ih kako mogu da pomognu detetu da se prilagodi vrtiću. Osoblje vrtića je tu da pomogne detetu da se oseća sigurno i da ima dobar iskustvo u vrtiću.
  4. Ohrabrite dete da se otvori: Ohrabrite dete da se otvori i da razgovara sa drugim decom i osobljem u vrtiću. To će im pomoći da se osećaju prijatno i da steknu nove prijatelje.
  5. Budite strpljivi: Adaptacija deteta u vrtić može potrajati nekoliko nedelja ili čak meseci. Budite strpljivi i podržavajte dete tokom ovog procesa.

 

Imate pitanja i želite da nas kontaktirate?
Pozovite nas ili posetite nas.
+381 65 32 81 010
+381 65 65 72 162

decijicentar@mlekce.rs

Balkanska 2, Beograd

Informacije

Galerija

RADNO VREME VRTIĆA

Ponedeljak – Petak:
07:00 H – 18:00 H

Vikendom – vrtić ne radi

© 2023 – Vrtić Mlekce. Sva prava zadržana.

hrCroatian