Škola matematike 2plus2

Program „Mali Pitagora“ za uzrast od 3 do 6 godine

 

Tokom prvih godina života deca počinju da primećuju i istražuju matematičke dimenzije sveta koji ih okružuje. Oni porede količine, orijentišu se u prostoru i susreću se sa prvim matematičkim dilemama kao što su uspravno stajanje visokih zgrada i ravnopravno deljenje kesice bombona sa drugarima.

 

Veća posvećenost i uloženo vreme u ranim matematičkim iskustvima, pokazalo se, generisaće kod dece značajan napredak u učenju matematike kroz dalje školovanje i život. Sva istraživanja o mogućnostima deteta i učenju do 6 godine života potvrđuju da ova rana iskustva daju dugoročne rezultate.

 

Zato je period između 4 i 6 godine savršeno vreme za početak učenja matematike.

 

Od trenutka rođenja mozak deteta ima ogroman kognitivni kapacitet i razvija se zbunjujućim tempom. U uzrastu od 6 godina razvoj mozga je skoro završen, pa je veoma važno da u ovom periodu dete koristi svoje maksimalne kapacitete kako bi se oni dalje razvijali. Na Vama kao roditelju je da odlučite koje potencijale će vaše dete razvijati za budućnost.

 

Po konceptu Škole matematike 2plus2 nastava se sprovodi u obliku grupne nastave (do 5 đaka) u skladu sa programom “Mali Pitagora”. U nastavi se koriste didaktički materijali koji su izrađeni na osnovu iskustva i rada na razvoju logike kod dece uzrasta od 3 do 6 godine. Ovi materijali omogućavaju da dete kroz igru i na interesantan način savlada logičke veštine i reši prve matematičke zadatke.

 

Predavači su pedagozi i profesori specijalizovani u domenu razvoja logičkih veština kod dece u ranom razvoju.

 

Uvodimo ih kroz igru u realne matematičke zadatke. Svaka lekcija je dinamična i podrazumeva rad prilagođen deci ovog uzrasta. Deca u uzrastu do 7 godina usvajaju znanja kroz igru, pa ni ne primete kada su počeli da sabiraju, oduzimaju, množe i dele – ovako razvijaju ljubav prema brojevima i matematici.

 

Časovi se održavaju jednom nedeljno (petak od 17,30 časova) i traju između 45 minuta i jednog sata.

 

Prvi čas je probni i ne naplaćuje se.

 

Vaš termin možete zakazati na telefon 066.224.555 ili putem email-a

office@beograd2plus2.edu.rs